Miljøvennlig mote – T-skjorter, munnbind og klær

Da ekteparet bak Hammersmark Olden Design AS skulle velge samarbeidspartnere, var Naturvernforbundet og Friends of the Earth Europe naturlige valg. Flere produkter er på vei ut på markedet fra det nyskapende design-firmaet.

Tekst: Fredrik A. Sivertsen | Foto: Jan Christian Sørlie | Modell: Urd Sæther Olden


Duoen Brit Olden og Frode Hammersmark har opplevd mye med designfirmaet sitt etter bare tre år. De har hatt flere suksessfulle
utstillinger både i innland og utland. I Sør-Frankrike høstet de god kritikk, og utstillingen de hadde i Tromsø ble så godt mottatt, at den ble permanent. Brit Olden er designeren i teamet, og nå har hun designet flere nye produkter.

Munnbind

Munnbindet er på vei tilbake, om ikke før i motebildet, så på grunn av dets praktiske funksjon. HO Design ser nå ut til å føre munnbindet inn i moteverdenen med HOD Air. De er utrolige tøffe og multifunksjonelle.
Allergikere og andre som ønsker det kan legge inn filter som filtrer enda bedre. Vi synes i tillegg det så skikkelig kult ut som hals. Munnbindet er laget av samme tekstil som HOD-skjortene fra HO Design – bambus.
Bambus har en rekke kvaliteter vi som miljøbeviste mennesker setter stor pris på, forteller Brit.

Bambus

Det trengs ingen sprøytemidler når man dyrker bambus og den produserer ca 50% mer oksygen enn vanlige planter. Bambus er originalt i gressfamilien og kan i enkelte tilfeller vokse en halv meter på et døgn. Som tekstil puster den ekstremt godt, men

fanger nesten ikke fukt fra åndedretten, slik at munnbindet blir fuktig og ekkelt. Brit har valgt bambus med omhu, og vi begynner å skjønne hvorfor når vi i tillegg får ta og føle på det myke stoffet.

Inspirasjon fra naturen

De nye unisex Clipsmykkene som lett kan festes i t-skjorte-/HOD skjortekrager ble fort blant våre favoritter da vi så igjennom HO Designs produkter. Her, som med resten av produktene, går opp til 30 prosent av omsetningen
til Norsk Naturvernforbund eller Friends of the Earth Europe. Brit synes den norske naturen er mangfoldig og fantastisk. Mye av inspirasjonen er hentet fra norsk natur. Dette ser man klart i smykkeserien «Environment Crystal» hvor klare, sterke og naturlige farger er gjengangere.
Frode som fungerer som daglig leder forteller
oss at Magnus Moan og Aleksander D. With i et par år nå har vært ambassadører for Environment Crystal smykkene.
En annen ting flere bør tenke på er bruken av emballasje. Det er minimalt med emballasje
på alle produkter fra HO Design, forteller Frode i det han viser fram et fint eksempel på nettopp dette.

MAGNUS MOAN går for HOD shirts! Den kjente og kjekke kombinertløperen på ski, Magnus Moan, 25 år og bosatt i Trondheim, har vunnet flere gull, sølv og bronsjemedaljer innen World Cup, VM, OL, World Cup Overall.

HOD på ønskelisten

Miljøvennene Frode og Brit har skapt flere produkter med fokus på bevisstgjøring rundt den økende trusselen mot miljøet. At designet er utsøkt og rett og slett tøft, ser vi på som en stor bonus. Se opp for alt fra HO Design på markedet framover, det skal ihvertfall vi gjøre. Kule munnbind lagd av bambus står øverst på handlelisten til både fotograf og journalist.


“Kule og utfordrende”, mener sangartisten som fronter våre smykker
for å støtte opp om miljøet.

Chic and cool – Jewels for the environment.

Aleksander With
(Trondheim, Norway)

Internasjonal og flott artist med fantastisk stemme!

International great song artist!